Celkem: 0.0 Kč
 
 
 
 

Doporučujeme z naší nabídky!

Vinařství Milan Sůkal, Nový Poddvorov   

Rodinné vinařství Milana Sůkala hospodaří na 5 ha vlastních vinic, z jejichž hroznů vyrobí kolem 30 tisíc lahví vína ročně. Zajímavostí je, že až 70% vín zraje v keramických nádobách s vynikajícími mikrooxidačními vlastnostmi. Víno uzavřené v keramických nádobách zraje díky poréznosti keramiky v otevřeném prostředí. Některá vína leží při výrobě dlouhodobě na kvasnicích, část jednotlivých partií se lahvuje po několika měsících, část zraje déle v barikových sudech. Díky delší době zrání si vína uchovávají dlouhou dobu vynikající aromatické  a chuťové látky, které u vín vyráběných k rychlé spotřebě vyprchají brzy  po nalahvování. Z ochutnaných vín doporučujeme polosuchý Sauvignon 2011 pozdní sběr ve vůni do hluchavky, v chuti angrešt a bělomasá broskev. Rulandské šedé 2011 v pozdním sběru s 6 g zbytkového cukru, které zrálo na kvasinkách patří k těm nejlepším bílým vínům z ochutnávky. Polosuchý Ryzlink rýnský 2011 v pozdním sběru z Čejče by měli ochutnat všichni příznivci této odrůdy – je to víno s parametry k dalšímu zrání. Pro milovníky sladkých vín doporučujeme Tramín 2011 výběr z hroznů, polosladký v 0,5l lahvi, je to lahůdka hodící se k posezení ve dvou v tomto zimním období. Kdo má rád dobré červené víno neměl by si nechat ujít žádné z těchto 3: Zweigeltrebe 2011 pozdní sběr je ovocné ve vůni, v chuti lesní plody a v závěru mléčná čokoláda. Pinot Noir 2010 výběr z hroznů zrálo 16 měsíců v barikových sudech v chuti švestky a příjemná tříslovina. A do třetice chlouba vinařství, jedno z nejlepších červených vín na Moravě Merlot  Reserva 2009 výběr z hroznů, který zrál 24 měsíců ve francouzských sudech barrique. Toto hutné, plné víno s tříslovinami, v chuti černé bobulové ovoce, v závěru do kávy, vřele doporučujeme!